Super Swede

Super Swede - En film om Ronnie Pettersson

Superswede är en film om den svenska racinglegenden Ronnie Peterson vars liv slutade med en våldsam krasch på Monzabanan 1978 och chockade en hel värld. Filmen tar tillsammans med Ronnies dotter Nina Kennedy och några av de största namnen inom racingvärlden med publiken på en episk resa till en epok då sporten kantades av glamour, dårskap, hjältemod, big business och krafter som under ett decennium drev fler än tolv förare i döden. För regin står Henrik Jansson-Schweizer och filmbolaget Nice Drama som ligger bakom succér som ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” samt TV-serierna ”Midnattssol” och ”Tjockare än vatten". Filmen kan ses med syntolkning.

Visas: Lördagen 30 september kl. 14.00

Längd: 1 timme 28 minuter

Biljettpris: 100 kr

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Winnerbäck - Ett Slags Liv

Winnerbäck - Ett Slags Liv

Lars Winnerbäck är en av Sveriges största artister sedan 15 år. Samtidigt är han en av dem som vi vet minst om. Nu firar Winnerbäck 20 år som artist, trots att han knappt hunnit fylla 40. Denna dokumentär tar oss närmare honom än någonsin, samtidigt som den sammanfattar en musikaliskt osannolik karriär. Men mest av allt ger den en inblick i en extremt komplex människa som med alla sina svagheter och karaktärsdrag speglar en hel generations känslor. Vid sidan av Lars Winnerbäck återfinns i filmen Rolf Lassgård, Per Gessle och Melissa Horn. Regissör och producent är Øysten Karlsen, som står bakom succéer som Dag och Lilyhammer.

Visas: Fredagen 6 oktober kl. 19.30 samt onsdagen 11 oktober kl.19.30

Biljettpris: 100 kr

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Thor: Ragnarök

Thor: Ragnarök

I Marvels Thor: Ragnarök hålls Thor fängslad på andra sidan universum utan sin mäktiga hammare. Han för en kamp mot tiden för att ta sig tillbaka till Asgård för att stoppa Ragnarök – förstörelsen av hans hemvärld och slutet för hela den Asgårdska civilisationen. Thor ställs inför ett nytt hot, den mäktiga och hänsynslösa Hela. Men innan dess måsta han överleva en dödlig gladiatortävling där han tvingas kämpa mot sin forna bundsförvant och vän från Avengers – Hulken. Filmen har inte granskats och är tillsvidare tillåten från 15 år. Åldersgränsen kan ändras. I rollerna ser vi Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Karl Urban, Idris Elba, Jeff Goldblum, och Tessa Thompson. Regi: Taika Waitit.

Visas: Fredagen 27 oktober kl. 19.30 samt Onsdagen 1 november kl. 19.30

Biljettpris: 100 kr

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

All inclusive

All Inclusive

En resa till Kroatien med familjen för att fira Ingers 60-årsdag lät som en bra idé ända tills Inger kom på sin man med att vara otrogen. När charterplanet lyfter finns bara en olycklig Inger och hennes två vuxna döttrar med på resan, ordentliga Malin och struliga Tove. Det tar inte lång tid innan systrarnas rivalitet om mamman utvecklar sig till en tävling om vem som bäst kan trösta henne. Malin tror att massage och stillsamma utflykter är vad Inger behöver, medan Tove har en helt annan lösning. För att pigga upp mamma betalar hon i smyg sitt eget one-night stand, bartendern Antonio, 45, för att ta ut Inger på en dejt. Det hela går dock lite för bra och plötsligt har Tove och Malin skaffat sig helt nya problem.

Visas: Fredagen 10 november kl. 19.30 samt Söndagen 12 november kl. 18.00

Svensk text

Biljettpris: 100 kr

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Justice League

Justice League

I nya superhjältefilmen JUSTICE LEAGUE tar Batman hjälp av sin nyfunna kamrat Diana Prince, mer känd som Wonder Woman, för att möta ännu större fiender. Tillsammans jobbar de effektivt för att bygga ett team av superhjältar. Trots detta unika team av hjältar med Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg och The Flash så kan det redan vara för sent att lyckas rädda planeten från en storskalig attack. I rollerna ser vi bland annat Ben Affleck, Henry Cavill och Gal Gadot.

Visas: Onsdagen 15 november kl. 19.30 samt Fredagen 17 november kl. 19.30

Biljettpris: 100 kr

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Förboka biljetter
Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.

Ferrari 312B

Ferrari 312B

Kan en bil i sig representera en revolution? Om vi pratar om Formel 1 och bilen är Ferrari 312B, är svaret ja.

1970 var året då Mauro Forghieri, Ferraris chefsingenjör och designer, bestämde sig för att börja jobba med en ny bil med en ny, kraftfull och revolutionerande motor, Ferrari 312B med den legendariska V12-motorn.

Bilen debuterade 1970 och från första början kunde toppracingförarna Jacky Ickx och Clay Regazzoni vinna fyra Grand Prix och tävla om världsmästartiteln.

Det blev början på en extraordinär tid som varade i ett decennium (1970-1980) och gav 37 Grand Prix-vinster, fyra World Constructors-mästerskap och tre förar-mästerskap.

Ferrari 312B är en berättelse om män och motorer, men framför allt passion. En passion som fick den italienske f d racerföraren Paolo Barilla att ta ut sin Ferrari 312B på racerbanan igen 46 år efter debuten, och tävla med den igen i Montecarlos Historic Rally som hålls vartannat år. Barilla anförtrodde bilen till mannen som skapade den 1970, Mauro Forghieri och hans entusiastiska mekanikerteam. Bilen totalrenoverades inför rallyt.

Ferrari 312B är en hyllning till en del av Ferraris historia, om en helt handgjord bil som är ett konstverk. Den är en symbol för den revolution som förändrade Formel 1 för alltid.

Visas: Söndagen 1 oktober kl. 15.00 i samarbete med Ferrari Club Sweden.

I samband med evenemanget blir det 13.40 bilparad på Storgatan med Ferrari Bilar.

Klockan 14.00 startar minglet som sponsras av våra samarbetspartners ICA Nära Boxholm och Boxholms Mejeri. Vill du som besökare delta i detta vill vi ha en förbokning senast Onsdagen 27 september kl. 12.00 så är du välkommen i detta utan extra kostnad än biobiljetten.

Längd: 1 timme 25 minuter

Biljettpris: 140 kr

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Blade Runner

Blade Runner 2049

Trettio år har gått sedan sist. En ny blade runner – Los Angeles-polisen K (Ryan Gosling) – avslöjar en sedan länge begravd hemlighet med potential att rasera det lilla som nu återstår av samhället. K:s avslöjande leder honom ut på en jakt efter Rick Deckard (Harrison Ford), en tidigare blade runner som varit försvunnit i tre decennier.

Visas: Fredagen 13 oktober kl. 19.30 samt Onsdagen 18 oktober kl. 19.30

15-års gräns

Biljettpris: 100 kr

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Den stora nötkuppen 2

Den stora nötkuppen 2

Charlie och hans vänner lever ett liv i lyx, hänger i nötbutikens källare där det finns överflöd av mat och livet är allmänt härligt. Men när deras älskade butik råkar ut för en olycka, så tvingas alla djuren att återvända till parken för att leta rätt på sin egen mat. I parken möts de av en otäck syn, en stor byggarbetsplats, den ondskefulle borgmästaren håller på röja ner alla träden och bygga en nöjespark. Charlie måste samla ihop alla sina vänner för att skrämma iväg borgmästaren och framförallt ta tillbaka deras park.

Visas: Tisdagen 31 oktober kl. 14.00 samt Lördagen 4 november kl. 14.00

Biljettpris: 100 kr

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Paddington 2

Paddington 2

Paddington har flyttat in hos familjen Brown i London. Alla älskar den charmiga lilla björnen som sprider glädje och marmelad var han än går. När Paddington letar efter den perfekta presenten till sin faster Lucys hundraårsdag hittar han en bok i herr Grubers butik. För att ha råd att köpa boken måste Paddington ta en rad märkliga jobb. Men plötsligt blir boken stulen! Nu är det upp till Paddington och familjen Brown att avslöja tjuven, en skurk som dessutom tycks vara en mästare i förklädnad.

Visas: Lördagen 11 november kl. 14.00 samt Söndagen 12 november kl. 14.00

Biljettpris: 100 kr

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Vad innebär åldersgräns på bio?

Barntillåten

På en barntillåten film är alla åldrar välkomna, med eller utan vuxet sällskap.

7-årsgränsen

När filmen är tillåten från 7 år så får barn under 7 år följa med i vuxens sällskap.

11-års gränsen

Vid 11-årsgräns får barn som fyllt 7 år följa med i vuxens sällskap.

15-årsgränsen

Från 1 mars 2017 gäller en ny lag som säger att om man fyllt 11 år så får man gå in i vuxet sällskap. Den vuxne måste ha fyllt 18 år.

_______________________________________________________________________________________________

En biografanställd har en skyldighet att kontrollera att åldersgränserna följs. Om en biografanställd släpper in en person som inte uppnått åldersgränsen så är detta ett direkt lagbrott. Biografpersonalen kontrollerar därför legitimation i vissa fall.

Med vuxen avser en person som fyllt 18 år.