Bolsjojteatern: Piraten

Piraten

Pirater, kärlek och slavhandel i en äventyrlig och spännande balett inspirerad av Lord Byrons poem The Corsair (1914), med några av balettkonstens mest kända scener.

Handling
När kaparen Conrad och slaven Medora möts på Adrinoples marknadsplats, blir de blixtkära i varandra. Men även pashan har fallit för Medoras skönhet, och beslutar sig för att köpa henne.

Otextat

Musik: Adolphe Adam
Koreografi: Alexej Ratmanskij

Visas: Söndagen 22 oktober kl. 17.00 Direktsänd föreställning

Längd: 3 timmar 35 minuter

Biljettpris: 220 kr

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Bolsjojteatern: Flames of Paris

Flames of Paris

En av baletthistoriens största klassiker, baserad på sånger från franska revolutionen. Baletten är en intressant kombination av franska revolutionens 1700-tal i en balett från 30-talets Sovjet.

Handling
En fattig bondfamilj behandlas illa av en greve och dras in i händelser som leder fram till revolutionen och stormningen av Tuileripalatset i Paris 1792.

Otextad


Musik: Boris Assafjev
Koreografi: Alexej Ratmanskij

Visas: Söndagen 4 mars 2018 kl. 16.00

Längd: 2 timmar 15 minuter

Biljettpris: 220 kr

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Bolsjojteatern: Kameliadamen

Kameliadamen

Neumeiers tragiska mästerverk efter Alexandre Dumas romanklassiker är ackompanjerat av Chopins utsökta musik. Uppsättningen har en ny känslosam och dramatisk struktur som endast Bolsjojs dansare kan leverera.

Handling
En ung, lungsjuk kurtisan fraterniserar med Paris rikaste män, men blir uppvaktad av en yngling. Tillsammans flyr de ut på landet.

Otextat
Musik: Frédéric Chopin
Koreografi: John Neumeier


Visas: Söndagen 26 november 2017 kl 14.00

Längd: 3 timmar 5 minuter

Biljettpris: 220 kr

____________________________________________________________________________________________________

Bolsjojteatern: Coppélia

Coppélia

Humoristisk, energisk och färgstark balett efter E T A Hoffmanns novell Sandmannen. Bolsjojs corps de ballet och balettstjärnor får briljera i koreografin som ursprungligen skapades av Marius Petipa, här återskapad av Sergej Vikharev.

Handling
En vacker mekanisk docka hotar ett älskande pars lycka, då Frantz förälskar sig i dockan och försakar sin älskade Swanhilde.

Otextat


Musik: Leo Delibes
Koreografi: Sergej Vikharev

Visas: 10 juni 2018 kl. 17.00

Längd: 2 timmar 45 minuter

Biljettpris: 220 kr

_____________________________________________________________________________________________________________________________________