På Scen: HITMEN BEATLEMANIA

SHE LOVES YOU YEAH YEAH YEAH

Året var 1963. Medan vuxengenerationen förfasade sig över 4 "långhåriga" engelsmän som spelade farlig musik drabbades ungdomarna i Sverige och övriga världen av hysteri i något som skulle komma att kallas Beatlemania. Efter nästan 300 spelningar i Liverpool, otaliga klubbspelningar i Hamburg och turnéer i England med dåliga gager gjorde så Beatles sin första utlandsturné till Sverige. De medverkade i Tv-programmet Drop in, sjöng She Loves You - Yeah Yeah Yeah och succén var ett faktum. De som hade förmånen att höra dem live vittnade om en enorm spelglädje och vitalitet som slog ner som en blixt i musikvärlden.

Denna konsert kommer till stor del att innehålla Beatles mest kända hitlåtar, d.v.s. de som oftast gick rakt upp till första plats på programmet tio-i-topp som man absolut inte fick missa, dessutom en del andra pärlor i Beatles rika katalog. Missa inte denna långa, sköna kväll med fantastisk musik skapad av John Lennon, Paul McCartney och George Harrison!

Vi har under senaste säsongen besökt bl.a. Kalmar, Jönköping, Västervik, Västerås, Motala , Surahammar, Fagersta och gjort ett antal spelningar på hemmaplan i Linköping. Under hösten -17 ger vi konserter i Jönköping, Kalmar; Västerås och förutom vårt besök i Boxholm är vi en av huvudattrakterna på Beatle Day i Göteborg 28/10.

Några omdömen från tidigare konserter:

" Det var hög klass på framförandena av Hitmen Beatlemania såväl vokalt som instrumentalt" (Recension VästerviksTidningen)

" Det blev en lång och varm och härlig kväll med ett fyrtiotal låtar på rad från scenen. Och nog hade gästerna repeterat alltid, så att hundratals textstrofer satt i minnet och tjusiga sångstämmor och insatser på plats."

(Recension SörmlandsNytt)

" så nära originalet man kan komma"

(Dagens ros ÖC)

" Det var All you need is love med alla på scen i hippiekläder och pärlbandet av hits från det kreativa 1960-talet som fick hjärtat att klappa"

(Recension ÖC)

 

HITMEN BEATLEMANIA                  

Jörgen Karlstedt

Anders Kempe

Göran Lagergren

Johan Walan

BEATLETTES

Gunilla Gustavsson

Lotta Kempe

Malin Nordqvist

Ingela Rebo

 

När: Söndagen 24 september kl. 15.00

Biljettpris: 200 kr inkl.fika

___________________________________________________________________________________________________

Trees & Love

Trees & Love

Den 12 september kommer Vi-skogens ambassadörer ge allt för att samla in pengar. Målet är att kunna utbilda minst 50000 skolbarn i Afrika att ta upp kampen mot klimatförändringarna.

Med Trees & Love startas trädklubbar där barnen lär sig att plantera träd och grödor som skyddar mot torka, översvämningar och hunger. Skörden blir till skolluncher och livsavgörande kunskaper följer med hem till familjen.

Fler spännande och populära gäster medverkar i konserten och kommer att presenteras senare.

Konferencier: Anders Lundin, Babben Larsson

Medverkande: Helen Sjöholm, Peter Jöback, Malena Ernman, Solala, m fl

Visas: Tisdagen 12 september kl. 19.00. Direkt från Göta Lejon i Stockholm

Biljettpris: 160 kr

________________________________________________________________________________________________________________________________________

David Gilmore - Live at Pompeji

David Gilmour – Live at Pompeii

45 år efter att David Gilmour och Pink Floyd filmade konsertklassikern Live at Pompeii i den legendariska romerska amfiteatern, återvände Gilmour för två spektakulära konserter. Folkets Hus och Parker visar konserten på biografer i Sverige.

David Gilmour – Live at Pompeii är en audiovisuell upplevelse med laser, pyroteknik och en gigantisk cirkelformad filmduk. På den visas specialproducerade filmer som kommenterar vissa av låtarna. Men framför allt är det den fantastiska musiken och de lysande musikerinsatserna man minns.

Konserten innehåller låtar från Davids hela karriär, liksom Pink Floyd-klassiker, som One of These Days, som också framfördes vid den klassiska showen 1971.

David spelar också den sällan framförda The Great Gig in the Sky från The Dark Side of the Moon. Vi får också höra låtar från de senaste albumen Rattle That Lock och On an Island, liksom andra solo- och Pink Floyd-klassiker, bland dem Wish You Were Here och Comfortably Numb.

Visas: Fredagen 22 september kl. 19.30

Längd: ca 2 timmar

Biljettpris: 120 kr

_________________________________________________________________________________________________________________________