Elvis ’68 Comeback Special

Elvis ’68 Comeback Special

Konserten som innebar Elvis återkomst till musiken fyller 50 år!

1961 gjorde Elvis Presley sin sista konsert på hela sju år. Hans manager menade att det var bäst att fokusera på filmkarriären. Så lanserades ”the Presley Formula”: filmen var reklam för LPn med filmmusiken, och LPn var reklam för filmen. Elvis förlorade kontakten med musiken och filmlåtarna anses kanske inte som hans bästa… 1967 tog Elvis manager ”Överste” Tom Parker kontakt med NBC och föreslog ett avtal som skulle inkludera en långfilm, ett soundtrack och en TV-special. Elvis var till en början negativ, men när rätt folk kom ombord och började jobba på projektet, föll alla bitar på plats. Resultatet – en intim konsert för en studiopublik med Elvis i högform - är bland det bästa ”the King” har gjort.

TV-specialen blev början på en ny epok i Presleys karriär, som innebar över 800 konserter under fem år i Las Vegas, förutom vanliga turnéer. Turnerandet satte sina spår i Elvis privatliv, och han skilde sig från hustrun Priscilla 1973. Efter skilsmässan gick det snabbt utför, med en kombination av läkemedel och ett vansinnigt turnéschema med upp till 168 konserter per år.

Filmen består av en 90-minuters konsert, och 20 minuters intervjuer med Priscilla Presley och TV-producenten Steve Binder, liksom en walk-through på NBC-scenen där konserten spelades in.

Visas: Söndagen 26 augusti kl. 17.00

Biljettpris: 130 kr.

Rabatter: Halva priset till de som bär produkter och är köpta hos Jetset Trend i Boxholm samt 25% ungdom under 26 år och 10% Scenpasset.

Filmen presenteras i samarbete med Jetset Trend i Boxholm https://jetsettrend.se/blog/besoek-var-fraecka-butik-i-boxholm-n31

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________