Bolsjoj

Törnrosa

Den klassiska sagan av Charles Perrault i Bolsjojs överdådiga version. Ett av de mest populära och fulländade dansverken på den klassiska repertoaren.

Prinsessan Aurora utsätts som spädbarn för en förbannelse av fen Carabosse. På sin sextonårsdag försätts Aurora i djup sömn. Bara en prins kyss kan väcka henne. I handlingen dyker klassiska sagofigurer som Rödluvan och Mästerkatten i stövlar också upp.

Inspelad den 22 januari 2017 på Bolsjojteatern.

Musik: Pjotr Iljitj Tjajkovskij

Koreograf: Jurij Grigorovitj

Libretto efter Ivan Vsevolojski och Marius Petipa

I rollerna: Olga Smirnova (Prinsessan Aurora), Semjon Sjudin (Prins Désiré), Alexej Loparevitj (Den onda fen Carabosse), Julia Stepanova (Den lila fen), Vitalij Biktimirov (Catalabutte), Artemij Belyakov (Bluebird), Anastasia Denisova (Prinsessan Florine)

Visas: Söndagen 10 mars kl. 16.00

Längd: 2 timmar 50 minuter

Biljettpris: 250 kr

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bolsjoj

Carmen/Petrusjka

Carmen är i balettens form lika passionerad och frisinnad som alltid. Hon förför Don José för att få honom att släppa henne ur fängelset. När hon väl är fri inser hon att hon är fånge i ett triangeldrama. Enaktaren av den kubanske koreografen Alberto Alonso skapades ursprungligen för Bolsjojs prima ballerina Maja Plisetskaja.

Petrusjka är en nyskriven balett för Bolsjoj av den samtida koreografen Edward Clug, som fångar den ryska balettens själ. Vid Sankt Petersburgskarnevalen spelar tre dockor upp samma scen om och om igen: den olyckliga Petrusjka, koketten och en morian.

Musik: Georges Bizet och Rodion Shchedrin / Igor Stravinskij

Koreograf: Alberto Alonso / Edward Clug

Libretto: Alberto Alonso efter Carmen de Prosper Mérimée

Visas: Söndagen 19 maj kl. 16.00

Längd: 2 timmar 20 minuter

Biljettpris: 250 kr

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________