Bokningar till föreställningarna görs på:___

The Met

La Traviata

Yannick Nézet-Séguin dirigerar Verdis passionerade drama La traviata. Michael Mayer regisserar denna nya uppsättning, som utspelar sig i en bländande 1700-talsmiljö som förändras med årstiderna.

Diana Damrau är den dömda hjältinnan Violetta, mot Juan Diego Flórez som hennes älskare Alfredo. Quinn Kelsey är Alfredos beskyddande far Giorgio Germont.

I rollerna: Violetta Valéry (Diana Damrau), Alfredo Germont (Juan Diego Flórez), Giorgio Germont (Quinn Kelsey)

Dirigent: Yannick Nézet-Séguin

Regi: Michael Mayer

Scenografi: Christine Jones

Kostym: Susan Hilferty

Ljussättning: Kevin Adams

Visas: Lördagen 15 december kl. 19.00 (Direkt live) samt Söndagen 16 december kl. 14.00 (repris från lördagen)

Speltid: 3 tim 32 min inkl. 2 pauser

Biljettpris: 350 kr  (300 kr abbonemang). I första pausen bjuder vi på ostpaj och dryck och i andra pausen bjuds det på kaffe och kaka

Buss avgår kl. 17.30 till lördagens föreställning från långfärdsbussarna vid Resecentrum i Linköping.

Svensk text

__________________________________________________________________________________________________________________________________

The Met

Carmen

Clémentine Margaine spelar Carmen, operahistoriens ultimata förförerska. Roberto Alagna som fängslade biopubliken som Don José redan 2010 återkommer i sin paradroll.

Louis Langrée dirigerar Sir Richard Eyres härliga uppsättning.

I rollerna: Carmen (Clémentine Margaine), Micaëla (Aleksandra Kurzak), Don José (Roberto Alagna), Escamillo (Alexander Vinogradov)

Dirigent: Louis Langrée

Regi: Sir Richard Eyre

Scenografi och kostym: Rob Howell

Ljussättning: Peter Mumford

Visas: Lördagen 2 februari kl. 19.00 (Direkt live) samt Söndagen 3 februari kl. 14.00 (repris från lördagen)

Speltid: 3 tim 41 min inkl. 1 paus

Biljettpris: 350 kr  (300 kr abbonemang). I pausen bjuder vi på ostpaj och dryck samt kaffe och kaka.

Svensk text

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

The Met

Karmelitsystrarna

Yannick Nézet-Séguin leder en skicklig ensemble i Poulencs spännande mästerverk om tro och martyrskap. Isabel Leonard är den unga Blanche de La Force, mot finska Met-legenden Karita Mattila som första priorinnan.

I rollerna: Blanche de la Force (Isabel Leonard), Mm Lidoine (Adrianne Pieczonka), Constance (Erin Morley), Mère Marie (Karen Cargill), Första priorinnan (Karita Mattila), Chevalier de la Force (David Portillo), Markis de la Force (Dwayne Croft)

Dirigent: Yannick Nézet-Séguin

Regi: John Dexter

Scenografi: David Reppa

Kostym: Jane Greenwood

Ljussättning: Gil Wechsler

Visas: Lördagen 11 maj kl. 18.00 (Direkt live) samt Söndagen 12 maj kl. 14.00 (repris från lördagen)

Speltid: 3 tim 29 min inkl. 1 paus

Biljettpris: 350 kr  (300 kr abbonemang). I pausen bjuder vi på ostpaj och dryck samt kaffe och kaka.

Svensk text

___________________________________________________________________________________________________________________________________

___info@boxholmsbio.se eller 0142-50153.

The Met

Adriana Lecouvreur

Anna Netrebko sjunger för första gången på Met titelrollen i Adriana Lecouvreur. Den handlar om den stora 1700-talsskådespelerskan som blir kär i krigarhjälten Maurizio, spelad av Piotr Beczała.

Gianandrea Noseda dirigerar Cileas tragedi, som regisseras av Sir David McVicar. Handlingen är delvis förlagd till en fungerande kopia av en barockteater.

I rollerna återfinns även Anita Rachvelishvili som prinsessan av Bouillon, Adrianas rival om Maurizios gunst. Vi ser också Ambrogio Maestri som Michonnet och Carlo Bosi som den svekfulle abboten.

Adriana Lecouvreur är en samproduktion mellan Royal Opera House London, Gran Teatre del Liceu, Barelona, Wienre Staatsoper, San Francisco Opera och L’Opéra de Paris.

I rollerna: Adriana Lecouvreur (Anna Netrebko), Prinsessan av Bouillon (Anita Rachvelishvili), Maurizio (Piotr Beczała), Abotten (Carlo Bosi), Michonnet (Ambrogio Maestri), Prinsen av Boullion (Maurizio Muraro

Dirigent: Gianandrea Noseda

Regi: Sir David McVicar

Scenografi: Charles Edwards

Kostym: Brigitte Reiffenstuel

Ljussättning: Adam Silverman

Visas: Lördagen 12 januari kl. 19.00 (Direkt live) samt Söndagen 13 januari kl. 14.00 (repris från lördagen)

Speltid: 3 tim 58 min inkl. 2 pauser

Biljettpris: 350 kr  (300 kr abbonemang). I första pausen bjuder vi på ostpaj och dryck och i andra pausen bjuds det på kaffe och kaka

Svensk text

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Kungliga Operan

Carmen

Johanna Garpe, som bland annat satt upp den kritikerrosade Karmelitsystrarna, är tillbaka på Kungliga Operan. Denna gång med en ny uppsättning av Carmen – en av världens mest älskade operor och alltid efterlängtad på repertoaren.

Garpe har regisserat både för opera, teater och tv, alltid med en tydlig samtidstolkning. För kostym står Nina Sandström, som bland annat har skapat kostymerna till Karmelitsystrarna och Medea på Kungliga Operan och Fanny och Alexander på Dramaten.

Carmen säger att hon vill vara fri. Att hon har rätt att älska vem hon vill. Men i vägen för hennes frihet ställer sig José.

Georges Bizets klassiska opera från 1875 utspelar sig denna gång i en vardag som vi kan känna igen; i en konfektionsfabrik för billiga souvenirer, där manlighet utspelas i kampsportsarenan.

En dag kastar den upproriska fabriksarbeterskan Carmen en blick på den unge förmannen José. Det är upptakten till en berättelse om passion, svartsjuka och död.

MUSIK: Georges Bizet

TEXT: Henri Meilhac & Ludovic Halévy

REGI: Johanna Garpe

SCENOGRAF: Per A. Jonsson

KOSTYM & MASK: Nina Sandström

LJUS: Erik Berglund

KOREOGRAF: Roger Lybeck

DRAMATURG: Katarina Aronssoni

I rollerna: Miriam Treichl, Daniel Johansson, Alessio Cacciamani, Magdalena Risberg, Johan Edholm, Håkan Ekenäs

Visas: Fredagen 25 januari kl. 19.00 (Direkt live)

Biljettpris: 350 kr. I pausen bjuder vi på ostpaj och dryck samt kaffe och kaka.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

The Met

Regementets dotter

Bel Canto-stjärnorna Pretty Yende och Javier Camarena skapar tillsammans en festföreställning av vokala fyrverkerier. Maurizio Muraro spelar Sergeant Sulplice, med Stephanie Blythe som den bisarra markisinnan av Berkenfield. Enrique Mazzola dirigerar.

Regementets dotter är en samproduktion mellan Metropolitan-operan, Royal Opera House i London och Wiener Staatsoper i Wien.

I rollerna: Marie (Pretty Yende), Tonio (Javier Camarena), Markisinnan av Berkenfield (Stephanie Blythe), Sulpice (Maurizio Muraro)

Dirigent: Enrique Mazzola

Regi: Laurent Pelly

Scenografi: Chantal Thomas

Kostym: Laurent Pelly

Ljussättning: Joël Adam

Visas: Lördagen 2 mars kl. 19.00 (Direkt live) samt Söndagen 3 mars kl. 14.00 (repris från lördagen)

Speltid: 2 tim 55 min inkl. 1 paus

Biljettpris: 350 kr  (300 kr abbonemang). I pausen bjuder vi på ostpaj och dryck samt kaffe och kaka.

Svensk text

________________________________________________________________________________________________________________________________

The Met

Valkyrian

Valkyrian är den andra delen i Wagners ringcykel. I huvudrollen ses den heroiska sopranen Christine Goerke som krigsgudinnan Brünnhilde.

Hennes möte med tvillingarna Siegmund och Sieglinde (som sjungs av Stuart Skelton och Eva-Maria Westbroek) leder henne på en resa från gudinna i Valhall till människa på jorden. Philippe Jordan dirigerar.

I rollerna:  Brünnhilde (Christine Goerke), Sieglinde (Eva-Maria Westbroek), Siegmund (Stuart Skelton), Fricka (Jamie Barton), Wotan (Greer Grimsley), Hunding (Günther Groissböck)

Dirigent: Philippe Jordan

Regi: Robert Lepage

Scenografi: Carl Fillion

Kostym: François St-Aubin

Ljussättning: Etienne Boucher

Visas: Lördagen 30 mars kl. 17.00 (Direkt live) samt Söndagen 31 mars kl. 14.00 (repris från lördagen)

Speltid: 5 tim 20 min inkl. 2 pauser

Biljettpris: 350 kr  (300 kr abbonemang). I första pausen bjuder vi på ostpaj och dryck och i andra pausen bjuds det på kaffe och kaka

Svensk text

_________________________________________________________________________________________________________________________________