En komikers uppväxt

En komikers uppväxt

Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt stripiga hår och som Juha skäms för, den mobbade hackkycklingen Thomas som har en galen tysk mamma, och de elaka Lennart och Stefan.

Juha gör allt i sin makt för att bli en del av gruppen, sviker till och med de enda som varit lojala med honom i alla lägen Jenny och Thomas, men bjuds bara in när de andra vill.

Den vuxne Juha är en hyllad nationellt känd komiker. Hans föreställning En komikers uppväxt spelas för utsålda hus i Stockholm. Kväll efter kväll gör han sig redo för att bjuda publiken på de hemska och dråpliga historierna från hans egen uppväxt. En kväll blir han kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att börja göra upp med sitt förflutna.

Regi: Rojda Sekersöz Skådespelare: Johan Rheborg, Loke Hellberg, Jakob Eklund, Fredrik Hallgren, Ulla Skoog, Elisabet Xie, Teo Dellback, Maria Sid, Klara Zimmergren

Visas: Söndag 20 oktober kl. 18.00

Längd: 1 timme 31 minuter

Biljettpris: 100 kr

______________________

Den förfärliga snömannen

Den förfärliga snömannen

När tonåringen Yi stöter på en ung yeti på taket av huset där hon bor i Shanghai, ger hon och hennes busiga vänner Jin och Peng honom namnet Everest och inleder en episk resa för att återförena den magiska varelsen med sin familj på jordens högsta punkt.

Men trion måste hela tiden ligga ett steg före Burnish, en rik man som vill fånga en yeti, och zoologen Dr. Zara, för att hjälpa Everest att ta sig hem.

Visas: Lördag 2 november kl. 14.00 samt Söndag 3 november kl. 14.00

Längd: 1 timme 38 minuter

Biljettpris: 100 kr

_______________________

Terminator: Dark Fate

Terminator: Dark Fate

Människans motståndskraft har tvingat Skynet att skicka alltmer utvecklade Terminators för att utrota hotet från mänskligheten en gång för alla. För 27 år sedan försökte de eliminera den framtida rebelledaren John Connor, men en ohelig allians av vänner och fiender ändrade framtiden innan den inträffat och hindrade Skynet från att bli till. Frågan är om det räckte att ändra tidens gång för att rädda människorna från sitt öde?

Regi: Tim Miller Skådespelare: Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Linda Hamilton, Brett Azar

Visas: Fredag 1 november kl. 21.00 samt Söndag 3 november kl. 18.00

Längd: 2 timmar 10 minuter

Biljettpris: 100 kr

15-års gräns

__________________

Midway

Midway

Den episka och sanna berättelsen om en underbemannad amerikansk flotta och de modiga marinsoldater och piloter som segrade över en mäktig motståndare. Med demokrati och frihet på spel besegrade de över den japanska flottan vid slaget om Midway, en av de mest anmärkningsvärda striderna som svängde de allierade mot seger i Stilla havet under andra världskriget.

Regi: Roland Emmerich Skådespelare: Woody Harrelson, Dennis Quaid, Luke Evans, Ed Skrein, Mandy Moore, Patrick Wilson, Aaron Eckhart, Alexander Ludwig, Darren Criss

Visas: Fredag 15 november kl. 19.00 samt Söndag 17 november kl. 18.00

Biljettpris: 100 kr

____________________

Vad innebär åldersgräns på bio

Barntillåten

På en barntillåten film är alla åldrar välkomna. Med eller utan sällskap.

7-års gräns

När filmen är tillåten från 7 år så får barn under 7 år följa med i vuxens sällskap

11-års gräns

Vid 11-års gräns får barn som fyllt 7 år följa med i vuxens sällskap

15-års gräns

Från 1 mars 2017 gäller en ny lag som säger att om man fyllt 11 år så får man gå in i vuxet sällskap. Den vuxne måste ha fyllt 18 år.

En biografansvarig har en skyldighet att kontrollera att åldersgränserna följs. Biografpersonalen kontrollerar därför legimitationen i vissa fall.