Toy Story 4

Toy Story 4

Woody har alltid känt sig säker på var han hör hemma och att hans viktigaste uppgift är att ta hand om sitt barn, vare sig det är Andy eller Bonnie. Så när Bonnies nya hemmagjorda leksak Gaffe kallar sig själv för sopa och inte leksak, tar Woody på sig uppgiften att visa Gaffe varför det är så underbart att vara en leksak.

Men när Bonnie tar med hela gänget på familjens campingutflykt blir det en oväntad omväg för Woody som gör att han träffar sin sedan länge försvunna vän Bo Peep. Efter många år på egen hand är hon mycket tuffare än hennes ömtåliga yttre låter påskina. Woody och Bo Peep upptäcker att de lever helt olika liv, men snart inser de att det är det minsta av deras problem.

Tom Hanks gör återigen rösten som Woody och Tim Allen är Buzz Lightyear. Bland övriga röster märks Joan Cusack, Patricia Arquette och Bonnie Hunt.
© Disney/Pixar

Regi: Josh Cooley

Visas: Lördag 31 augusti kl. 14.00 samt Söndag 1 september kl. 14.00

Längd: 1 timme 40 minuter

Biljettpris: 100 kr

________________________

Hasse & Tage - En kärlekshistoria

Hasse & Tage - En kärlekshistoria

Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation och var limmet som höll ihop folkhemmet. Som komikerduo förenade de högerspöken och anarkister i skratt. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar. För första gången öppnar familjerna Alfredson och Danielsson upp arkiven och ger oss exklusiv åtkomst till deras berättelser, fotografier och inspelningar.

Regi: Jane Magnusson Skådespelare: Hasse Alfredsson, Tage Danielsson

Visas: Fredag 6 september kl. 19.00 samt Söndag 8 september kl. 18.00

Längd: 1 timme 44 minuter

Biljettpris: 100 kr

_______________________

Downton Abbey

Downton Abbey

Familjen Crawley, ägare till det edwardianska lantgodset Downton Abbey, blir överraskade av ett storslaget kungligt besök och får hantera utmaningarna som kommer med det.

Nu återkommer de populära karaktärerna från den omtyckta serien Downton Abbey i en helt nyskapad film.

Regi: Michael Engler Skådespelare: Maggie Smith, Michelle Dockery, Elizabeth McGovern

Visas: Fredag 13 september kl. 19.00 samt Söndag 15 september kl. 18.00

Biljettpris: 100 kr

Ej granskad

_______________

Det kapitel 2

Det kapitel 2

27 år efter händelserna under sommaren 1989 kommer Det tillbaka. Losers Club håller sitt löfte och återvänder till Derry för att sätta stopp för ondskan en gång för alla, men vad de inte vet är att Det den här gången är både starkare och grymmare än någonsin.

Regi: Andy Muschietti Skådespelare: James McAvoy, Jessica Chaistain, Bill Hader, Jay Ryan, Isaiah Mustafa, James Ransone, Andy Bean, Bill Skarsgård

Visas: Lördag 7 september kl. 21.00 samt Fredag 13 september kl. 22.00

Längd: 2 timmar 50 minuter

Biljettpris: 100 kr

15-års gräns

_________________

Skogs-Sara

Skogs-Sara

Visas: Fredag 20 september kl. 19.00 (Mingel från 18.00)

Längd: 1 timme 30 minuter

Biljettpris: 100 kr

_____________________

Quick

Quick.

Två journalister bestämmer sig för att ta sig ann lögnerna som fällde Thomas Quick - rättsväsendets, psykiatrins och framför allt hans egna. I början av 2008 kunde ingen tänkas sig att kannibalen och seriemördaren Thomas Quick inte gjort sig skyldig till de åtta fruktansvärda mord han erkänt. Ingen förutom journalisterna Hannes Råstam och Jenny Küttim. Besatta av att hitta sanningen bestämmer de sig för att gå till botten med det komplicerade rättsfallet, och ju mer de grävde desto större visade sig lögnen vara.

Från Hannes närgångna intervjuer med Quick på Säters kriminalvårdsanstalt, till Jennys nästan maniska faktagranskning, får publiken följa den hissnande bergochdalbanan som ska visa sig vara Sveriges största rättsskandal. Quick är en nervkittlande historia om två journalister som ger allt i sökandet efter sanningen, ett rättssystem i förfall, och en lögnare som slutar ljuga.

Regi: Mikael Håfström Skådespelare: David Dencik, Jonas Karlsson, Suzanne Reuter, Alba August, Johan Hedenberg

Visas: Fredag 27 september kl. 19.00 samt Söndag 29 september kl. 18.00

Biljettpris: 100 kr

Ej granskad

_________________

Vad innebär åldersgräns på bio

Barntillåten

På en barntillåten film är alla åldrar välkomna. Med eller utan sällskap.

7-års gräns

När filmen är tillåten från 7 år så får barn under 7 år följa med i vuxens sällskap

11-års gräns

Vid 11-års gräns får barn som fyllt 7 år följa med i vuxens sällskap

15-års gräns

Från 1 mars 2017 gäller en ny lag som säger att om man fyllt 11 år så får man gå in i vuxet sällskap. Den vuxne måste ha fyllt 18 år.

En biografansvarig har en skyldighet att kontrollera att åldersgränserna följs. Biografpersonalen kontrollerar därför legimitationen i vissa fall.