Alexandra Pascalidou - Mammorna Makten och Medierna

Med utgångspunkt i sin kritikerrosade och Augustnominerade bok Mammorna tar Alexandra Pascalidou med oss på en resa från Sveriges fattigaste förorter till världens första #metoo-bok.

Följ med på en folkbildande föreläsning som börjar hos dem som är början till allt – mammorna. De som sällan syns och hörs, men som i boken Mammorna är huvudrollsinnehavare. Med boken som utgångspunkt väver Alexandra i sin föreläsning samman mammorna, makten och medierna med den gammelgrekiska misogynin och den globala #metoo-revolutionen.

”Det blir en eldig timme för alla som behöver kraftsamla och kicka igång kamplusten för att göra världen lite värdigare för lite flera” säger Alexandra.

Alexandra Pascalidou är en flerfaldigt prisbelönt journalist, författare och programledare i radio och TV och utnämnd till Årets Talare/Moderator 2018. Hennes kamp för jämlikhet och jämställdhet, mångfald och mänskliga rättigheter löper som en röd tråd genom allt hon gör – från TV och teater till hennes kritikerrosade och prisade böcker. Under våren åker hon på turné runt om i landet med Folkets Hus och Parker.

När: Fredagen 5 april kl. 17.30

Insläpp: 16.00. Mingel med kaffe och ostfralla (ingår)

Längd: ca 1 timme 30 minuter

Eftermingel med bokköp.

Biljettpris: 200 kr (Släpps fredag 22 februari) Finns att köpa på Folkets Hus eller ICA Nära Boxholm

Sponsorer och medpartners: ICA Nära Boxholm, Coop Boxholm, Bokhandeln Ugglan Tranås, Oriflame, PartyLite

Bokning görs på 0142-50153 eller info@boxholmsbio.se

Mer info tillkommer

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________